DISKOGRAFI

Du kan klikke dig ind på de enkelte albums for at læse mere om hver udgivelse.

La Cage/Erosmachine - 1971

Jean Michel Jarres første udgivelse nogensinde. Musikken er et resultat af studierne hos Groupe de Recherches Musicales og der er således tale om eksperimenterende avant-garde musik baseret på teorien om musique concrete, men samtidig musik med et tydeligt rytmisk fundament.
 

Dette er Jean Michel Jarres første egentlige album-udgivelse. Musikken er tænkt som vignetter til bl.a. TV og medieproduktion, men er samtidig stilstudier inden for diverse genrer, spændende fra barok til electro-funk, alt sammen udført på et fåtal af elektroniske instrumenter.
 

Soundtracket til Jean Chapots film af samme navn. Teknisk minder albummet en del om Deserted Palace, men musikken er i højere grad bygget op omkring få men melodiøse ledemotiver, der stemningsmæssigt bevæger sig fra det sørgmodigt smukke til det bevidst særprægede.
 

Den elektroniske musiks måske allerstørste klassiker og samtidig Jean Michel Jarres helt store internationale gennembrud. Produktionsteknisk lysår foran de tidligere udgivelser. Den instrumentale og helt igennem elektroniske musik er både pop og avant-garde - en indre rejse gennem surrealistiske lydlandskaber.
 

Som sin forgænger en klassiker i elektronisk musik og med et salgstal på omkring ti millioner. Stilmæssigt arbejder Jarre videre med konceptet bag Oxygene og bevæger sig således stadig i et drømmende musikalsk univers bygget op af melodiøse passager, futuristiske lydeksperimenter og superb produktion.
 

Et af de første album nogensinde, hvor sampling benyttes som musikalsk element. Den overordnede lyd er mere kold og digital end tidligere og musikken er overvejende mere rytmisk og direkte melodiøs. Albummets digitale karakter er delvist kunstnerisk inspireret af Andy Warhol.
 

Jean Michel Jarres første live-udgivelse og måske stadig den bedste. Dokumenterer Jarres fem koncerter i Kina, hvor han, som den første moderne vestlige komponist, optrådte i 1981. Alle numre er rearrangerede til lejligheden og der bydes samtidig på syv nye kompositioner.
 

Formentlig det mest sjældne album i musikhistorien. Music for Supermarkets blev skrevet til en kunstudstilling og solgt på auktion i et eneste eksemplar hvorefter masterbåndet blev brændt. En enkelt gang er det blevet spillet på radioen, hvor Jarre opfordrede lytterne til at piratkopiere det.
 

Et studie i sampling og måske Jean Michel Jarres mest eksperimenterende album til dato, skabt i samarbejde med bl.a. Laurie Anderson. Musikken er bygget op v.h.a. samplede brudstykker af sang og tale fra over tredive forskellige sprog. Stilmæssigt bevæger albummet sig fra avant-garde over electro til funk.
 

Et opsamlingsalbum, der findes i to versioner - et udsendt i 1983 med materiale fra Oxygene, Equinoxe, Magnetic Fields og The Concerts in China, og et udsendt i 1985, hvor der også er inkluderet numre fra Zoolook. De fleste numre er radio-edits af diverse singles.
 

Storladen futuristisk musik, inspireret af bl.a. rumrejser. Albummet svinger både stil- og stemningsmæssigt fra eftertænksomme og melankolske passager til det majestætisk eksalterede, hvad enten der er tale om bombastiske og kontrapunktiske kompositioner, iørefaldende techno-pop eller ambient jazz.
 

To live-udgivelser med musik fra de legendariske gigant-koncerter I Houston og Lyon, 1986, bygget op som blanding af live-optagelser og medie-reportage. Cities in Concert indeholder flere numre end In Concert Houston/Lyon.
 

Et album, der spænder vidt stilmæssigt, fra symfonisk industriel musik over EBM med arabisk inspiration til letbenet guitarpop og etnisk electro-jazz. Albummet er udsendt i to versioner med to forskellige udgaver af nummeret Revolution.
 

To live-udgivelser fra Jean Michel Jarres to stort anlagte koncerter ved Londons havneområde, The Docklands i 1988. Musikken læner sig en del op ad Revolutions. Destination Docklands indeholder flere numre end Jarre Live.
 

På dette album arbejder Jean Michel Jarre sammen med olietønde-percussionister fra Trinidad og skaber en mærkværdig fusion mellem calypso og elektronisk musik. Titelnummeret er en 47 minutter lang ambient komposition, skabt i samarbejde med et computerprogram.
 

Endnu et opsamlingsalbum. Denne gang med materiale fra Oxygene og frem til Waiting for Cousteau samt tre hidtil uudgivne numre. Der anvendes ikke kun single-materiale, men et mere varieret udsnit af Jean Michel Jarres samlede lyd. Dog er en del numre forkortet i større eller mindre grad.


Tiden er det gennemgående koncept på dette album, hvor Jean Michel Jarre nok engang viser sin store musikalske alsidighed. Både techno og klassisk musik er tydelige inspirationskilder, og nok engang er lyden fremragende produceret.
 

Et live dobbelt-album baseret på Jean Michel Jarres optræden i Hong Kong, 1994. Det musikalske udvalg læner sig i nogen grad op ad Chronologie, men inkluderer materiale fra hele Jarres karriere samt et nyt live-nummer, DigiSequencer.
 

På dette album, udsendt i forbindelse med Concert pour la Tolerance, får diverse techno- og dance navne chancen for at remixe Jean Michel Jarre. Nok engang er musikken fra Chronologie velrepræsenteret, men også enkelte gamle klassikere vendes.
 

Tyve år efter Oxygene udsendes denne fortsættelse, der tager tråden op efter den gamle klassiker. Musikken er, ikke overraskende, inspireret af den oprindelige Oxygene, med svævende lydflader og melodiske temaer. Enkelte steder fornemmes også inspiration fra eksperimenterende techno.
 

Complete Oxygene - 1997

En boks-udgivelse med de to Oxygene album samt et techno-remix af Oxygene 12. Bortset fra indpakningen og en anelse re-mastering, er der ikke noget nyt at hente, hvis man allerede har de to album. Er kun udgivet som limited edition.
 

Et remix-album hvor musikere fra techno-undergrunden, såsom franske DJ Cam, tyske Resistance D og engelske Apollo 440, tager numre fra Oxygene 7-13 op til behandling. Resultatet er et varieret techno album, der stilmæssigt bevæger sig inden for psykedelisk trance, instrumental hip hop og drum'n'bass.
 

Det første Jean Michel Jarre album nogensinde, hvor der arbejdes med egentlige vokal-numre. Jarre synger selv gennem vocoder, men får også hjælp fra kunstnere som Laurie Anderson og Natacha Atlas. Musikken bevæger sig i retning af moderne techno pop, ambient og electro.
 

Et album udsendt for at afslutte kontrakten med Sony og måske derfor bevidst mindre kommercielt orienteret. Musikken kan bedst beskrives som en fusion mellem ambient, chillout og jazz, bygget op omkring improvisatoriske forløb og jam sessions. Et album, der viser en anden side af Jean Michel Jarres alsidige musikalske talent.


Dette album minder i stemning en smule om Sessions 2000, men læner sig snarere i retning af moderne ambient, chillout og electronica end jazz.
Stilen er overordnet afdæmpet og tilbagelænet, men bestemt heller ikke uden en udpræget fornemmelse for tyst melankoli.
 

Et opsamlingsalbum udgivet af Disques Dreyfus, og som lægger sig i
forlængelse af den første Essential-udgivelse samt Images. De udvalgte numre
er radio edits og singles, og her repræsenteres alle studiealbum fra Oxygene
til og med Metamorphoses, dog - underligt nok - med undtagelse af Magnetic
Fields.
 

Opsamlingsalbum udgivet af Warner, hvor alle numre er genindspillet af Jean Michel Jarre selv, i 5.1-lyd. Dette betyder samtidig, at der er tale om nye versioner og ikke originaludgaverne. Ydermere bydes der på fire nye
kompositioner, samt et live-nummer fra Aerokoncerten.
 

Livealbum fra Jarres minikoncert i Bourges i 2002, kun udgivet i elektronisk form via iTunes. I fire nye, delvist improviserede numre leger Jarre med ambient og moderne electronica. Et af numrene trækker på Jarres 1970-ballet Aor, mens et andet senere blev omarbejdet til Aero-nummeret fra Aalborg-koncerten i 2002.

Téo & Téa - 2007

Et album, der ser Jarre fortsætte sin flirt med moderne former for elektronisk musik, fra hårdtpumpet discotronica til skæv electro, fra minimal electroclash til finurlig ambient, med smag for både rytmiske detaljer, gennemarbejdet lydproduktion og melodisk flair.

Oxygene: 30th Anniversary - 2007

En genindspilning af det klassiske album. Hvor Aero benytter sig af nyfortolkninger af de gamle klassikere, så forbliver Jean Michel Jarre tro mod forlægget på den nye Oxygene, der tone for tone er indspillet på de originale analogsynthesizere, minutiøst udført helt ned til mindste detalje. Udkommer i tre udgaver, herunder to forskellige "Live in Your Living Room"-versioner, hvor Jarre assisteret af tre musikere genopfører albummet live. Den ene udgave indeholder endvidere studieudgaven mixet i 5.1-surround.