Michel Geiss
Født i:

Frankrig

 

Instrumenter:

Diverse elektroniske instrumenter, harmonika, mix og produktion

 

Michel Geiss er formentlig bedre kendt som producer end som musiker, om end han også selv både spiller og komponerer. At Geiss først og fremmest er kendt og respekteret som producer skyldes ikke mindst hans mangeårige og succesrige samarbejde med Jean Michel Jarre, som Geiss mødte i 1976 i forbindelse med en forelæsning om ARP 2600-synthesizeren, der i øvrigt er en af Jarres analog-favoritter, selv i dag. Michel Geiss er også en dygtig instrumentbygger og har gennem tiden modificeret flere af Jarres instrumenter såvel som bygget både dennes Matri- og Digisequencer. Jarre var så tilfreds med sidstnævnte, at han i 1993 opkaldte et nummer efter instrumentet.
Geiss har også komponeret musik og lasershow til franske biografer og har desuden produceret for gruppen Lightwave, der lejlighedsvist tæller ex-Tangerine Dream medlem, Paul Haslinger.
Et soloalbum fra Geiss' hånd har været under opsejling via den tyske label Deimos Music, men i skrivende stund vides det ikke, hvor langt projektet er nået. Endvidere arbejder Geiss for bladet Musicrun, der beskæftiger sig med musikteknologi.

Mere info:

Musicrun 

 

Medvirker i følgende produktioner:
Albums

Magnetic Fields - 1981
Rendez-Vous - 1986
In Concert Houston/Lyon - Cities in Concert - 1987
Revolutions - 1988
Jarre Live - Destination Docklands - 1989
Waiting for Cousteau - 1990
Chronologie - 1993

Koncerter

Rendez-Vous Houston - 1986
Rendez-Vous Lyon - 1986
Destination Docklands - 1988
Paris - La Defense - 1990

Udvalgt diskografi:
 

Med Lightwave:

Nachtmusic - 1990

Cantus Umbrarum - 2000