NYHEDER - ARKIV
DECEMBER 2002
Aero på TV Zulu nytårsnat - 30/12/2002

Nytårsaftens nat klokken 03.15 vil Aero Highlights, som blev sendt på TV2 ugen efter Aero koncerten, blive vist på TV2 Zulu. Der er altså tale om den korte udgave af koncertoptagelsen.

For flere informationer: http://zulu.dk/?bcast_id=88947

Jean-Michel Jarre aften på hollandsk radio - 30/12/2002

Søndag d. 16 marts 2003, vil der på den hollandske Radio 4 være en fire timer lang udsendelse om Jean Michel Jarre. Under udsendelsen, som begynder klokken 20.00 og slutter ved midnat, vil der, blandt andet, blive sendt hele optagelsen af Aero koncerten. Det vil blive muligt at lytte til programmet gennem live stream på Radio 4s hjemmeside. Såsnart vi har nærmere oplysninger, vil de blive bragt i denne sektion.

God jul fra redaktionen - 17/12/2002

Vi er nu nået til den tid på året, hvor julen banker på døren. Magnetic Fields-redaktionen vil benytte lejligheden til at ønske alle vore læsere en glædelig jul og et godt nytår. I det kommende år vil vi naturligvis bringe nyheder om Jarres projekter, men derudover kan vi byde på en FAQ-sektion med masser af informationer om personen Jarre, musikken, koncerterne og en masse andet, man måske ikke vidste i forvejen. Desuden planlægger vi et stamtræ over kunstnere, som i tidens løb har krydset Jarres vej. Her vil man kunne læse om kunstnere som Laurie Anderson og Michel Geiss m.fl. Sektionen vil indeholde en beskrivelse af kunstneren og hans/hendes relation til Jarre og dermed give et indblik i Jarres inspirationskilder og kunstneriske arbejdsunivers.

Gammelt og nyt Jarre-album undervejs - 17/12/2002

I 1973 var der premiere på Les Granges Brulées, en fransk film med Alain Delon, som Jarre skrev musikken til. I anledningen af 30-året for premieren vil soundtracket måske blive genudgivet næste år. Det ville være godt nyt for fans, der i lang tid har måttet nøjes med dårlige kopier.

Desuden er der måske et helt nyt album under opsejling. Samtidig med Sessions 2000 indspillede Jarre og Rimbert en række andre numre, som pladeselskabet Disques Dreyfus overvejer at udsende under titlen Experimental 2001. Stilen skulle være meget rytmisk. Hvordan udgivelsen af denne plade hænger sammen med spekulationerne om, at Jarre bl.a. udgav Sessions 2000 for at slippe ud af sin kontrakt, vides endnu ikke. Vi vender tilbage, når vi ved mere.

Koncert i 2003 - 17/12/2002

Som tidligere nævnt her i nyhedssektionen er der flere koncert-projekter på tegnebrættet. Således forlyder det, at en koncert i Skt. Petersborg d. 24. maj 2003 er under forhandlinger. Koncerten er endnu ikke bekræftet. Derudover har der været forlydender om en turné og en stadionkoncert på Stade de France i Paris, som der dog heller ikke foreligger nogen officiel bekræftelse på. Man må derfor væbne sig med tålmodighed og vente på eventuelle officielle udmeldinger.

NOVEMBER 2002
Aero fotobog anmeldt - 09/11/2002

Vi har set nærmere på den fotobog, Aalborg kommune har udgivet oven på Aero-koncerten. Læs mere i artikel-sektionen.

Sessions 2000 - 06/11/2002

Jean Michel Jarres ny studiealbum er nu på gaden. Albummet udsendes formentlig bl.a. for at slippe ud af kontraktlige forhold med Sony, som den franske musiker i en længere periode ikke har været glad for. Musikken på det ny album kan bedst beskrives som en fusion mellem ambient, chillout og jazz.

Her er ingen oplagte hits eller iørefaldende melodier, ejheller hastige lagopbyggede sequencerpassager og hvad man ellers normalt forbinder med Jean Michel Jarre.Albummet er i højere grad bygget op omkring improvisatoriske forløb og jam sessions og musikken viser således en ny side af franskmandens alsidige talent.
Læs mere i anmeldelse-sektionen.

Takkebrev sendt - 05/11/2002

Takkebrevet til Jean Michel Jarre efter Aero-koncerten er nu sendt afsted med en stor samling navne. Tak til alle.

OKTOBER 2002
Takkebrev til Jarre - 20/10/2002

Vi har lovet at bringe følgende videre:
"Til alle dem der havde en enestående oplevelse i forbindelse med AERO: Vi er ved at lave et takkebrev til Jean Michel Jarre og vil derfor i kontakt med alle dem, der er interesserede i at komme med i dette brev. Det eneste du skal gøre, er at skrive en mail til charlie@post.1klik.dk. Der er også kræfter i gang for at der skal følge en takkegave med. Læs mere på debatten på aero.tv2.dk
Med venlig hilsen C.P (Delphinus)"

Uddrag fra Sessions 2000 på jarre.net - 15/10/2002

Der findes nu korte uddrag fra det kommende Jean Michel Jarre album på den officielle www.jarre.net. Som før nævnt bevæger stilen sig i retning af electro-jazz og man fornemmer helt bestemt Jarres store kærlighed til Miles Davis.

Aero-bog udkommet - 10/10/2002

Bogen om koncerten, som Aalborg Kommune står bag, er nu udkommet i 2.500 eksemplarer. Interesserede kan, som tidligere skrevet, henvende sig på mf@aalborg.dk. Bogen koster 168 kr.

Jarre Forever udgivet - 05/10/2002

Glenn Folkvord fra den norske Jean Michel Jarre-fanklub har stået bag udarbejdelsen af et projekt, hvor fans fortolker Jarres musik. Udgangspunktet har været utilfredsheden med elendige kompilationer a la Synthesizer Greatest. Resultatet er over 2½ times musik fordelt over to cd'er. Interessede kan læse mere i denne pressemeddelelse (på engelsk), eller gå direkte til www.jarretribute.com, hvorfra man også kan købe albummet for 200 norske kroner.

Udgivelsesdato for Sessions 2000 - 01/10/2002

Nu er datoen for udgivelsen af Sessions 2000 blevet offentliggjort. Den 28. oktober udkommer albummet i Europa og det kan allerede nu forudbestilles via Amazon. Albummet består af seks numre som hedder: January 24 (5'58), March 23 (8'00), May 1 (4'49), June 21 (6'18), September 14 (9'30) og December 17 (8'12).


Yderligere data: Komponeret & producet af Jean Michel Jarre, udgivet af Jean Michel Jarre / Francis Dreyfus Music. Keyboards, synthesizers & lyd-design : Jean Michel Jarre, keyboards, samplers & yderligere lyd-design: Francis Rimbert. Indspillet i Croissy Studio Paris, Frankrig. Mixet i Square Prod Studio, Paris af Joachim Garraud.

SEPTEMBER 2002
Aero-reportage online - 25/09/2002

Så er vores Aero-reportage online! Den kan findes i artikel-sektionen.

Jarre utilfreds med Aero-video - 23/09/2002

Angiveligt er Jarre ikke tilfreds med TV2's produktion af Aero og arbejder derfor for tiden med at redigere en ny version, hvor man bl.a. andet ser mere fyrværkeri. Man må næsten forvente, at dette er med henblik på senere udgivelse (på video og dvd).

Nyt Jean Michel Jarre album - 23/09/2002

Til alles store overraskelse er det netop blevet annonceret, at der inden for meget kort tid vil blive udgivet et nyt Jarre-album med titlen: Sessions 2000. Albummet bliver Jarres sidste på pladeselskabet Disques Dreyfus, som har været hans faste selskab siden begyndelsen af karrieren, og vil blive distribueret til resten af verden via Sony.

 

Det forlyder at stilen er jazz/elektronisk og at albummet er blevet indspillet i november/ december 2001 i samarbejde med Francis Rimbert, som var eneste musiker på scenen med Jarre under Aero, og som i øvrigt har medvirket på de fleste af Jarres album. Magnetic Fields vil naturligvis blive opdateret med information om præcis udgivelsesdato og andre oplysninger i de følgende uger.

Koncertreportage under udarbejdelse - 21/09/2002


(Klik for at forst ørre)

Vi arbejder hårdt på en grundig gennemgang af koncerten. Fra på onsdag vil vi se tilbage på en mindeværdig 7. september med regn, mudder, fantastisk musik og ditto show. Der har været megen fokus på problemerne omkring koncerten, men der var også en stor, stor oplevelse i vente for de mange mennesker, der havde valgt at begive sig til Gammel Vraa Enge.

 


(Klik for at forstørre)

Dagen inden koncerten var der generalprøve, som vi var så heldige at overvære. Jean Michel Jarre har stadig flere tilskuere til sine generalprøver end de fleste mennesker herhjemme har til deres regulære koncerter, og stemningen var bestemt både god og intens. En del af de fremmødte var de frivillige, der arbejdede på projektet samt, naturligvis, presse, websites og fanklubber.
Her er et par billeder fra forreste række til at skærpe appetitten. I reportagen på onsdag vil der være flere billeder fra det spektakulære show.
På gensyn!

Aero fotobog og plakat - 20/09/2002

Vi har tidligere omtalt den fotobog, som Aalborg Kommune er ved at udarbejde i samarbejde med jarre.net. Her er en PDF-fil med yderligere omtale af bogen. Kommunen formidler også stadig salget af maleren Esben Hanefelts Aero-maleri i form af plakater og serigrafier. Læs mere i denne PDF-fil.

Skt. Petersborg 2003 - 18/09/2002

Jean Michel Jarre arbejder for tiden på flere forskellige projekter. Der har bl.a. været tale om en koncert i forbindelse med Skt. Petersborgs 300 års jubilæum i 2003. Under Aero-pressemødet på Gl. Vrå slot den 3. september talte Jarre kort om projektet.

H.C Andersen 2005 - 18/09/2002

Jean Michel Jarre er en del af det kunstnerisk råd, Hans Christian Andersen 2005, som er blevet oprettet i forbindelse med 200 året for H.C Andersens fødsel. I rådet sidder 39 personer fordelt på 13 kategorier spændende fra finkultur over pædagogik og multimedier til turisme. Blandt medlemmerne er en lang række danske kulturpersonligheder og anerkendte udenlandske kunstnere som for eksempel Jean Michel Jarre.

I forbindelse med jubilæet vil der være en lang række kunstneriske projekter inden for både klassiske og nye medier, men hvad Jarres rolle helt præcist går ud på ligger endnu hen i det uvisse. Man kan altid håbe på, at endnu en koncert er under opsejling.

Læs om H.C Andersen festlighederne på http://www.hca2005.dk/

Dracula-projekt - 18/09/2002

Der har i franske medier være forlydender om, at Jean Michel Jarre arbejder på en elektronisk opera om Dracula for det ny danske Operahus, som bygges på Holmen og som er planlagt at stå færdigt i slutningen af 2004. Om denne opera har nogen forbindelse til H.C Andersen-projektet vides ikke, og indtil der er yderligere informationer om udviklingen kan man udelukkende gisne om, hvorvidt der er en forbindelse og om operaen overhovedet bliver til noget.

Jean Michel Jarre om Aero koncerten og regnen - 18/09/2002

Koncertarrangementet Aero har været genstand for både megen positiv og mgen negativ kritik i pressen. De voldsomme regnskyl forvandlede koncertpladsen og de omkringliggende marker, som var blevet brugt til parkering, til en stor mudderpøl. Flere har sagsøgt Muskelsvindfonden med anklager omkring mudrede sko og med krav om refundering af billetter, fordi de aldrig kom ind. Magnetic Fields vil ikke gøre sig til dommer over forholdene, men det skal nævnes, at vi tog det med et smil og ser koncerten, som en unik oplevelse, med eller uden regn og mudder.

Jarre, som dog aldrig selv blev genstand for kritik og som efter eget udsagn selv sad fast en hel time i sin bil efter koncerten, skrev følgende til Muskelsvindfonden et par dage efter showet: Jeg kan forstå, at den danske presse har skrevet mere om regn og mudder end om selve showet. Men alle de kommentarer jeg personligt har fået ind til nu, har været positive. Efter koncerten, da jeg i min bil "kravlede" hjem til hotellet, blev jeg rørt over den gode stemning i folkemængden, som på trods af vejret og mudrede fødder, kom op til min bilrude for at sige, hvor meget de havde nydt oplevelsen og at regnen gav hele arrangementet en form for magi. Jeg er i dag mere end stolt over, at vi alle, som et team, leverede en første klasses oplevelse under meget vanskelige forhold.

Merchandise nu atter til salg - 16/09/2002

For jer, der ikke nåede at købe plakater mv. under Aero-koncerten, er der nu godt nyt. Muskelsvindfonden har sat et begrænset udvalg af merchandise til salg igen, og der kan bestilles indtil 10. oktober. Læs mere her.

Nyt interview - 14/09/2002

Vores interview-sektion er blevet opdateret med et interview foretaget af Soundcheck.dk, d. 3. september på Gl. Vrå Slot.

Aero tema i Cyborg - 14/09/2002

Ras Bolding fra Magnetic Fields er den ene af de to studieværter på Odense StudenterRadios elektroniske musik-magasin, Cyborg, og præsenterer søndag d. 15/09 sammen med sin medvært, Jannik Juhl, en times special om Jean Michel Jarres Aero koncert. Frekvensen er 87,9 og udsendelsen sendes kl. 19.

Merchandise II - 11/09/2002

I løbet af få dage skulle der blive sat ekstra Aero-merchandise til salg via www.e-billetter.dk. Vi bringer nyt så hurtigt som muligt.

Merchandise fra Aero - 10/09/2002

Vi har fået en hel del henvendelser angående merchandise fra koncerten. Særligt t-shirts'ne var hurtigt udsolgt. Kluntz, der stod for merchandise til Aero, overvejer i øjeblikket et genoptryk af dele af sortimentet. En endelig beslutning skulle foreligge om et par dage, og vi skal selvfølgelig nok holde jer opdateret!

Magnetic Fields i TV2 Nyhederne igen-igen - 09/09/2002

Nok engang var Magnetic Fields repræsenteret i TV2 Nyhederne i forbindelse med indslaget om Aero-koncerten d. 8. september, kl. 19:00. Den flinke TV2-pige formåede at lokke et par meget begejstrede kommentarer ud af Abdi Hedayat og Signe Zacchi under koncerten.

Aero - en hyldest til regnen? - 08/09/2002

Aero-koncerten var en kunstnerisk succes som Jean Michel Jarre kan være stolt af. Showet blev det brag alle havde forventet, men desværre blev vejret lige så vådt og usselt som mange havde frygtet, og det gav voldsomme problemer efter koncerten, hvor ikke blot koncertarealet, men også veje og parkeringsmarker var forvandlet til muddersumpe. Mange fremmødte tilskuere måtte vente den halve nat på at komme hjem og tilstandene såvel som vejret nærmede sig det kaotiske, bl.a. fordi en stor mængde tilskuere uden billetter samledes uden for koncertarealet, hvilket også resulterede i, at man ikke kunne skyde det sidste fyrværkeri af afslutningsvist, da det ville være sikkerhedsmæssigt uforsvarligt. Men selv om vejret var en prøvelse, er der slet ingen tvivl om, at Aero var årets mest spektakulære og imponerende musik-begivenhed i Danmark.

Aero tracklist - 03/09/2002

Her følger en liste over de numre Jean Michel Jarre vil spille til Aero-koncerten. Der må siges at være tale om standardrepertoiret, men vi kan bekræfte, at mange numre er rearrangerede til lejligheden.

 

Opvarmning (Windbreaks 19.00-21.00):
Interior Music & Waiting for Cousteau.

 

Koncerten:
Nedtælling, Aero Intro, Oxygene IV, Chronologie Part 6, Flute Intro, Oxygene II, Equinoxe IV, Magnetic Fields II, Millions of Stars, Equinoxe VII, Theremin Intro, Magnetic Fields I (Første tredjedel), Oxygene 8, Souvenir of China, Light My Sky (Tout Est Bleu med ny vokal), Oxygene 12, Second Rendez-Vous, Aero (Oprindeligt uropført i Bourges), Fourth Rendez-Vous, Oxygene 13.

Klarup Pigekor og Coro Misto medvirker på Second Rendez-Vous, Aero og Fourth Rendez-Vous.
Symfoniorkesteret medvirker på Souvenir of China og Second Rendez-Vous.

Safri Duo spiller med på to numre - 03/09/2002

Safri Duo spiller med på Aero og Fourth Rendez-Vous. Dette betræftede Safri Duo til Magnetic Fields den 6. september efter de havde været på scenen for at øve med Jarre. Safri Duo afkræftede Ekstra Bladets påstand om, at de ingen løn modtager. De får deres standard honorar. Direkte efter dette tog de videre til Sønderjylland, hvor de skulle give koncert. De medvirkede derfor ikke til generalprøven fredag aften.

Fanmøde på TV2 Nyhederne lørdag d. 7. september - 03/09/2002

Ca. 50 fans fra hele verden mødtes til det planlagte fanmøde på Casa Vesterå i det centrale Aalborg. Mødet vil blive dækket af TV2 Nyhederne, som var tilstede og interviewede flere af de fremmødte, bl.a. Ras Bolding og Signe Zacchi fra Magnetic Fields.

Ingen laser harp - 06/09/2002

Ifølge Francis Rimbert bliver der ingen laser harp til Aero-koncerten. Umiddelbart kender vi ikke årsagen til dette, men det siges, at der vil blive budt på andre overraskelser.

Aero pressekonference - 03/09/2002

Jean Michel Jarre gav pressekonference på Gammel Vrå Slot d. 3. september, blot et par dage før Aero-koncerten. På konferencen kunne Jarre bl.a. afsløre, at han ikke alene mener, at det danske team, han arbejder sammen med for tiden er et af de bedste han har været i kontakt med, men også at han godt kunne finde på at bruge dem igen.

 

Han løftede også sløret for situationen omkring pladeselskab, som indtil videre er usikker. Det tyder dog for tiden på, at det bliver Warner, der for fremtiden får lov at udsende Jean Michel Jarres album på verdensplan. Og det næste af disse forventes i øvrigt, ifølge franskmanden, ude til næste år.

AUGUST 2002
Aero serigrafier og plakater - 30/08/2002

Maleren Esben Hanefelts har som en hyldest til Jean Michel Jarre og dennes vindmølle koncert, lavet et maleri.

Maleriet kan bestilles både som serigrafier og plakater på e-mail mpt@aalborg.dk eller tlf. 99311622 samt ved henvendelse i serviceafdelingen, Boulevarden 13, stueetagen, Aalborg.

Aalborg kommune havde et link til nærmere information på deres officielle website, men da linket ikke er aktivt længere, har vi fjernet det.

Fanmøde - 29/08/2002

I forbindelse med Jean Michel Jarres koncert den 7. september har jmjarre.info arrangeret et fanmøde som løber af stabelen den 6. september klokken 15.00, på adressen Café Casa Vesterå, Vesterå 4, 9000, Aalborg. Her vil det være muligt at stifte bekendtskab med Jarre-fans fra hele verden.

Aero fotobog - 28/08/2002

Aalborg kommune vil i forbindelse med Jean Michel Jarres Aero koncert udgive en fotobog. Billederne i bogen vil forsøge at give et indtryk af hele koncertforløbet og der vil således være billeder af koncertpladsen før, under og muligvis efter koncerten. Der vil endvidere være forord af kunstneren selv.

 

Bogen koster 168 kr. og kan forudbestilles via e-mail til Aalborg kommunes service afdeling: mf@aalborg.dk. Ved forudbestilling bedes man indikere, hvorvidt man ønsker at afhente bogen hos Aalborg kommune på adressen: Aalborg kommune, Serviceafdelingen, Boulevarden 13, 9000 Aalborg, eller få den tilsendt pr. efterkrav (her vil forsendelsesomkostninger blive pålagt). I e-mailen bedes man i begge tilfælde oplyse navn og adresse.

Jean Michel Jarre i Dags Dato - 27/08/2002

I programmet Dags Dato på TV2, vil der søndag d. 1. september være et indslag om Jean Michel Jarre. Der vil bl.a. blive vist klip fra Jarres studie samt interview med vores egen Abdi Hedayat fra Magnetic Fields.

Aero på TV og Radio - 26/08/2002

Koncerten med Jean Michel Jarre streames live på TV2's Aero hjemmeside: http://aero.tv2.dk/. Der vil også være mulighed for at høre koncerten live på radioens P3 fra klokken 21.00 til klokken 23.00. Derudover sendes koncerten også via EBU (European Broadcast Union) og vil derfor, højest sandsynligt, kunne høres i andre europæiske lande.Der sendes ligeledes en times sammendrag af koncerten på TV2 den 14. september og hele koncerten sendes mandag aften den 16. september på TV2 Zulu!

Fyrværkeri - 26/08/2002

Når Jean Michel Jarre går på scenen den 7. september, vil han ikke blot være akkompagneret af et orkester og et 60-mands stort kor, men også et stort festfyrværkeri vil medvirke til at give koncerten en ekstra dimension. I helt vanlig Jarre-stil vil de, der har været så heldige at erhverve sig en billet i tide, blive vidner til et sansebombardement af musik, lys, laser og fyrværkeri. De mange tons fyrværkeri leveres af den århusianske fyrværkerifabrik H.C Andersen Festfyrværkeri A/S, som løbende, i kontakt med Jarres art directors, der bl.a. består af den faste stage manager siden Houston koncerten, Christian Bourret, skal være med til at koordinere fyrværkeriet ned til mindste detalje, således at det alt sammen synkroniseres med musik og lys.

Jean Michel Jarre fylder 54 - 24/08/2002

D. 24. august fylder Jean Michel Jarre 54 og vi ønsker naturligvis tillykke herfra og markerer dagen med at åbne dette vort ny site på nettet. Vi håber, at I derude vil gøre brug af siden og finde den både spændende og interessant.

Aero - En hyldest til vinden - 24/08/2002

Jean Michel Jarre har længe været fascineret af vinden og dennes betydning for livet på jorden. Vinden transporterer lyde, dufte, pollen og insekter, men også støj og forurening.

Under et besøg i Danmark i 2000 fik Jarre idéen om at skabe en 'grøn' koncert, hvor han kunne konkretisere sine idéer om et multimediashow, baseret på et orgie af musik, lys, teknologi og ikke mindst vindenergi.

I 2001 meldte Muskelsvindfonden, NEG micon og Elsam sig under fanerne. Et samarbejde om at få stablet koncerten på benene blev indledt mellem parterne. Som Danmarks største koncertarrangører var det naturligt at Muskelsvindfonden skulle løse de praktiske problemer. Det vil blandt andet sige alt fra indsamling af sponsorpenge til afspærring og sikkerhedskontrol af koncertpladsen. NEG micon - en af verdens største vindmølleproducenter - havde forskellige forslag til, hvor koncerten kunne afholdes, og valget faldt på Gl. Vrå Enge. Her var den perfekte kombination af femten vindmøller og gode transportmuligheder. De femten vindmøller producerer i øvrigt strøm til energiselskabet Elsam.

Muskelsvindfonden blev ikke mødt med den nødvendige velvilje fra potentielle sponsorer og det oprindelige budget måtte derfor skæres ned. Det betød bl.a. at det engelske produktionsselskab, som Jarre havde brugt ved tidligere koncerter, ikke kunne involveres.

Til alt held kunne Muskelsvindfonden overtage ansvaret for produktionen, som således nu er på danske hænder og derfor væsentlig billigere, da transport af scene, produktionsfolk og udstyr fra England rent logistisk er mere omkostelig. Efter disse justeringer er koncerten endelig en realitet og Jarre kan nu fokusere på det kunstneriske indhold.

Jean Michel Jarre har ikke løftet sløret for alle detaljer, men det står dog klart, at danske Safri Duo skal spille med på ét nummer. Det mest overraskende er dog, at Jarre vender tilbage til sin klassiske opsætning med masser af elektroniske instrumenter og en medmusiker til at dirigere og synkronisere musikken. Det betyder med andre ord et gensyn med Jean Michel Jarre, som vi kender ham fra Place de la Concorde og koncerterne i Kina. Denne opsætning vendte Jarre tilbage til ved sin mini-koncert i Bourges, sammen med en af sine faste musikere, Francis Rimbert. Bourges koncerten var et godt eksempel på, hvorledes Jarre, som et kontrastfyldt menneske, kan ændre på strukturer i sit kunstneriske virke og skabe alt fra mastodontshows til små intime koncerter med et publikum på 100 mennesker. Vi på Magnetic Fields mener, at det er et længe ønsket og frisk skridt hen imod Jarre som den uforudsigelige og eksperimenterende lydtroldmand, vi kender.

Aero pressemøde 21. og 22. juli - 24/08/2002

Jean-Michel Jarre var i Danmark for at afholde to pressemøder om Aero koncerten den 7. september, hvoraf et forgik ved Grøn koncert i København den 20. juli og et andet i Ålborg dagen efter. Ved førstnævnte pressemøde blev sløret løftet for Jarres samarbejde med den danske percussionist-duo Safri Duo. De skal efter planen medvirke på ét nummer, som angiveligt skulle være det sidste, der spilles til koncerten.

På pressemødet i Ålborg, som i øvrigt fandt sted på selve koncertområdet i et telt, mens regnen silede ned udenfor, var både Jarre, Muskelsvindfonden og hovedsponsorerne, herunder NEG micon, Elsam og Ålborg kommune til stede. Her blev talt om omstruktureringen af koncerten og de forskellige underholdningsindslag, som vil finde sted fra klokken 15.00 til showet begynder.

Der vil bl.a. være opvisning ved VM-holdet i gymnastisk, drageflyvere og andre indslag, som er relateret til vind. Det blev også fastlagt, at Ålborg symfoniorkester og et 60 mands stort kor vil være en del af selve koncerten. Jarre har siden Houston ofte gjort brug af både kor og orkester og man kunne gisne om, at der kunne blive spillet numre som Gloria Lonely Boy, Ethnicolor og Rendez Vous II - men tiden vil vise, om Jarre måske trækker et nyt trumfkort ud af ærmet.

Koncertprogram - 24/08/2002

Dørene åbnes klokken 15.00
Boderne åbnes og der vil være mulighed for at købe drikkevarer, snacks, mv. under hele arrangementet.

Klokken 16.00 - 19.00
Tribute to the Wind - en hyldest til vinden. Koncertpladsen byder på forskellige former for underholdning med vinden som udgangspunkt. Endeligt program offentliggøres senere.

Klokken 19.00 - 21.00
Windbreaks - Jean Michel Jarre byder på små appetitvækkere før koncerten.

Klokken ca. 21.00
AERO. Jean Michel Jarre går på scenen ved solnedgang.

Klokken 23.00
Koncerten slutter.

Transport - 24/08/2002

Der vil utvivlsomt være kaotiske forhold på vejene omkring koncertområdet lige op til koncerten. Det anbefales derfor herfra, at man tager af sted i god tid.

Bil/cykler: Der vil være parkeringsmuligheder både for cykler og biler. Bilparkering er placeret et par kilometer fra koncertpladsen, men der vil blive indsat busser fra parkeringsområdet til koncertpladsen. Cykler skulle uden problemer kunne køres helt til døren. Det skal bemærkes at biler med særlige handicapkort vil kunne parkere eller afsætte passagerer tættere på koncertpladsen.

Bus/tog: Det offentlige sætter ekstra tog og busser ind før og efter koncerten og det vil blive muligt, mod betaling, at tage busser fra Brønderslev station og rutebilstationen i Ålborg til koncertpladsen.

Tog sydfra stopper i Brønderslev hver time på minuttallet 05. Tog nordfra stopper i Brønderslev hver time på minuttallet 06. Sidste tog sydpå efter koncerten afgår klokken 00.05 fra Brønderslev station, og sidste tog nordpå efter koncerten afgår klokken 00.06 fra Brønderslev station.

Merchandise - 24/08/2002

Som det hører sig til, vil der blive solgt merchandise til koncerten. Foreløbig er følgende planlagt:

Aero T-shirt
Aero sweat shirt
Aero jakke
Program
Lille vindmølle
Aero plakat (70 X 100)