NYHEDER - ARKIV
DECEMBER 2004
Glædelig jul og godt nytår - 23/12/2004

Redaktionen ønsker alle en glædelig jul samt et godt nytår, selvom fyrværkeriet ikke er det samme, uden en gal franskmand og hans lysende tangenter i baggrunden.

Anmeldelsesarkiv opdateret - 09/12/2004

Arkivet i Nye Horisonter er blevet opdateret med album af Laurie Anderson og Underworld.

Koncertsektion opdateret - 01/12/2004

Samtlige koncerter er blevet udstyret med trackliste og publikumstal, og desuden er det anført, hvilke musikere der deltager. Disse navne er krydslinket med albummene, så man kan få en komplet oversigt over, hvem der deltager hvor. Se mere i koncertdelen eller på stamtræet over musikere.

NOVEMBER 2004
DVD udsat - 30/11/2004

Warner Danmark har oplyst, at dvd'en er udskudt til 7. marts 2005. Der foreligger ikke yderligere information på nuværende tidspunkt. Tak til Warner for informationen.

Nyt på Jarres site - 23/11/2004

Jarres nye officielle site har været noget af en tom affære indtil videre, men nu er designet blevet ændret, og der er kommet lidt mere indhold, bl.a. en udvidet biografi og en trailer for den kommende dvd.

Flere numre på koncert-dvd - 16/11/2004

Ifølge JarreUK og Jarre.net er tracklisten på den kommende dvd udvidet, så der nu kun mangler fire numre. Om det er kunstneriske overvejelser, pres fra fanskaren eller noget helt tredje, ved vi ikke, men det er da en positiv udvikling. DVD'en har både Dolby 5.1- og DTS-lydspor plus et kommentarspor med Jarre. Endvidere kan Warner Danmark fortælle, at dvd'en også udkommer herhjemme 6. december og ikke, som tidligere skrevet, den 13.

Mere om dvd'en - 10/11/2004

Jarre.net og JarreUK har frigivet følgende meddelelse fra Jarres management:
--
Dear All,

Further to your reactions regarding the upcoming DVD release of Jean Michel Jarre Concert in Beijing, allow us to inform you that the immediate release of this oficial DVD is PRIMARILY TO COUNTER ALL PIRACY.

Due to large live broadcast on television of this concert-event, WarnerVision must be present on the market as soon as possible with a high class DVD edited and controlled artistically & technically by Jean Michel Jarre.

Despite your frustration, we would like to ensure you that this DVD will indeed not be a disappointment for you all, Jean Michel has been working on it since his return form China in order for all of you to enjoy the best quality in vision and sound.

We look forward to reading your comments after release.
Sincerely,
AERO PRODUCTIONS
Fiona Commins

--
Konklusionen er altså, at koncerten kommer ud i en forkortet udgave så hurtigt som muligt for at undgå piratkopiering.

Klage over dvd'en - VIGTIGT! - 03/11/2004

Historien om Beijing-dvd'en har desværre vist sig at være rigtig. Den dvd, der i første omgang var annonceret, var på 2 dvd'er og omfattede hele koncerten. Den, der nu er annonceret fra pladeselskabets side, er en nedklippet udgave på en enkelt dvd. Man har set sig nødsaget til dette for at kunne holde en udgivelsesdato i december. Vi synes, at det er på tide, at Jarres fans får en ordentlig dvd-udgivelse, og en nedklippet udgave er næppe det, vi har ventet på. Vi har kommunikeret frem og tilbage med flere andre sites, og den bedste løsning pt. synes at være den, JarreUK har startet. De har sørget for at fremskaffe en kontaktadresse. Alle, der gerne vil komme med deres kommentar til dvd'en - og i øvrigt også til Jarres nye site, der tilsyneladende ikke bliver opdateret - kan skrive til contactaero@wanadoo.fr. Vi vil hermed opfordre så mange som muligt til med det samme at skrive og bede om at få den fulde koncert udsendt i en ordentlig udgave. Det er ikke sikkert, at vi får vores vilje, men det skader ikke at prøve!

OKTOBER 2004
Reportage og mere om dvd - 31/10/2004

Det har taget lidt tid, men vi mener, at det har været ventetiden værd. En reportage fra Beijing-koncerten er klar i artikelsektionen. Samtidig er der kedelige, men stærke indikationer af, at den udgave af koncerten, der kommer ud på dvd til december, vil være stærkt nedklippet. Vi undersøger sagen og vender tilbage med nyt.

Koncert på dvd - 20/10/2004

Der har verseret rygter om, at den nylige Beijing-koncert vil udkomme på dvd. Warner Danmark kan bekræfte, at dvd'en kommer på gaden 13. december. Af koncert-dvd'er har Jarre hidtil kun udgivet Oxygene in Moscow, der desværre havde middelgodt billede og lyd, så der er grund til at se frem til denne nye koncert-optagelse. Tak til Warner.

Ændring af webtransmission - 10/10/2004

På grund af "tekniske vanskeligheder" vil den lovede transmission af koncerten via jeanmicheljarre.com først finde sted med 10-15 dages forsinkelse, og tilsyneladende er sina.com's servere overbelastede. Ifølge Jarreuk vil man i stedet kunne følge koncerten på det kinesisk tv-site, cctv-4.com

Flere billeder - 09/10/2004

Som en afsluttende apptitvækker har vi føjet lidt flere af Henriks billeder til Beijing-galleriet.

Adgang til koncerten - 09/10/2004

Der har nu været pressekonference i Beijing, og visse detaljer er faldet på plads, bl.a. at Jarre vil køre på motorcykel fra Den Forbudte By til den sydlige del af Tian An Men-pladse, hvor anden del af koncerten finder sted. Denne del vil kun omfatte fire numre af i alt 20 minutters varighed. Der hersker dog stadig nogen forvirring om adgangen til koncerten. Der er tilsyneladende en del tovtrækkerier mellem Jarres stab og de kinesiske myndigheder om, hvilke dele af koncerten de tilrejsende fans bliver lukket ind til. Vi ønsker alle tilstedeværende held og lykke med koncerten i morgen.

Billeder fra Beijing - 08/10/2004

For alle os, der ikke står til koncert i Beijing på søndag, har Henrik Gilvad sendt nogle billeder hjem fra koncertområdet og fra nogle af lysprøverne. De første indtryk lover, at det i hvert fald visuelt bliver en imponerende koncert. Se billederne her.

Første rapporter fra Beijing - 05/10/2004

Redaktionens mand, Henrik Gilvad, er nu velankommet til Beijing og har allerede overværet prøver på koncerten.
Det forlyder, at vi ikke denne gang bliver snydt for laserharpen og at scenen er fyldt med gigantiske oppustelige figurer (bl.a. cylindere og kugler) med projektioner på. Over musikerne vil det være kraftige lyskastere og lasere, som ikke tidligere er set. Der vil også være projektioner på de gamle paladser bag scenen, laserlys hen over publikum, en masse skytrackers og 3D-animationer. Det forlyder endvidere, at Jarre igen vil spille på sit elektroniske blæseinstrument (som ved Aero-koncerten), og han vil have børnekor, et almindeligt kor samt Kinas nationale symfoniorkester med på scenen. Så vidt vides vil han spille stort set alle numre fra den nye Aero-plade, et par numre fra Geometry of Love, Chronologie 3 og Vivaldi Tribute med Patrick Rondat, som også spillede nummeret ved Concert Pour La Tolerance i Paris i 1995. Senere på ugen vil yderligere to af redaktionens medlemmer, Signe Zacchi og Christian Wulff-Nilsen, slutte sig til Henrik og rapportere fra riget i midten.

Transmission af koncerten - 05/10/2004

Der må formodes at være en hel del, der ikke har råd til at tage til Beijing. For dem er den næstbedste løsning at følge transmissionen hjemmefra.
Det er ikke omtalt på Jarres nye, officielle site, men koncerten bliver sendt live via jeanmicheljarre.com og det kinesiske sima.com. Endvidere bliver hele koncerten sendt i HDTV-format på den fælles-europæiske kanal HD1, på France 2 - og naturligvis på kinesisk tv, hvis nogen skulle være i området. Koncertstart er planlagt til kl. 20 lokal tid, hvilket svarer til kl. 13 dansk tid.

Fanmøde før koncert - 04/10/2004

Dagen før koncerten er der arrangeret fanmøde på Tian An Men-pladsen. Mødet starter kl. 14 lokal tid under det store ur, der tæller ned til OL 2008.

Aero anmeldt - 03/10/2004

Jarres Aero, Orbitals Blue Album m.fl. er føjet til anmeldelses-sektionen.

SEPTEMBER 2004
Koncert - opdatering - 19/09/2004

Seneste nyt om koncerten i Beijing den 10. oktober er, at den vil være fordelt over to scener. Den ene scene, hvor koncertens første del finder sted, er placeret i Den Forbudte By, hvor der er plads til 4.000 mennesker - desværre kun VIP'er og indbudte gæster. De øvrige tilskuere kan via storskærme følge med uden for på Tian An Men-pladsen, hvortil der er gratis adgang, og hvor anden del af koncerten vil foregå. I øvrigt vil hele koncerten blive fremført i 5.1 surround. Magnetic Fields' redaktion vil være talstærkt repræsenteret til koncerten og sende reportager hjem. Tak til jarre.net for informationen.

Nyt site online - 07/09/2004

Jarres nye officielle site, jeanmicheljarre.com er nu gået online. På sitet kan man bl.a. høre lydklip fra Aero og læse om Jarres karriere.

AUGUST 2004
Aero - spørgsmål og svar - 29/08/2004

I en ny pressemeddelelse svarer Jarre på en række spørgsmål om sit kommende opsamlingsalbum, Aero. Han taler selv om, at det nye surroundmix er "revolutionerende" og at det vil ændre den måde vi lytter til musik på. Der er ikke sparet på de store ord, så det skal blive interessant at høre det færdige resultat. Endvidere taler Jarre om koncertplanerne for Beijing og om sit nye website. Læs hele teksten her.

Jean Michel Jarre fylder 56 - 24/08/2004

Så er det nok engang den tid på året - tillykke til Jean Michel og held og lykke med de kommende projekter. Samtidig kan vi, i det små, fejre dette websites fødselsdag også.

Showcase aflyst - 23/08/2004

På grund af tidsmæssige problemer er Aero Showcase desværre aflyst.

Stamtræ opdateret - 09/08/2004

Vores gennemgang af musikere, der har medvirket på Jarres albums, er blevet opdateret med information om fire nye navne. Læs mere.

Mere om Aero showcase - 03/08/2004

Den tidligere omtalte Aero Showcase er nu planlagt til at finde sted i Salzburg 7. september.

Aero-album opdatering - 03/08/2004

Iflg. en pressemeddelelse fra Jarres nye pladeselskab, Warner, er datoen for opsamlingsalbummet Aero (en forkortelse for Anthology of Electronic Revisited Originals) nu rykket en dag, til 21. september. Meddelelsen indeholder en række uddybende oplysninger om udgivelsen, der for fans især er interessant på grund af surround-mixet. Jarre har selv genindspillet sine gamle numre fra bunden, og Joachim Garraud har komponeret nogle små lydsekvenser, der binder numrene sammen. Det er værd at bemærke, at dvd'en (med DVD-Audio, DTS, Dolby 5.1 og PCM stereo) og cd'en kun kan købes samlet, så dvd-ejere får derfor stereosporet to gange.

Billedsiden af dvd'en holdes på et minimum "for ikke at distrahere" - Jarres visuelle talenter taget i betragtning er vi spændt på, hvad det indebærer. Slutteligt hedder det sig, at Aero er verdens første album lavet "tone for tone i surround". Det må siges at være et definitionsspørgsmål, når albums som Tubular Bells 2003 tages i betragtning, men mange af Jarres klassiske numre har virkelig potentiale for at blive spændende i et 5.1-mix, og det er godt at se, at Jarre endelig har taget surroundformatet til sig. Læs mere på jarre.net

JULI 2004
Nye anmeldelser - 11/07/2004

Et antal nye anmeldelser er tilføjet Nye Horisonter-sektionen, herunder Chemical Brothers, Pet Shop Boys, Einstürzende Neubauten og Mike Oldfields Tubular Bells 2003 (DVD-Audio).

Mere om Rendez-Vous 2004 Sevilla - 10/07/2004

Det tidligere omtalte fantræf i Spanien, Rendez-Vous 2004 Sevilla, er nu flyttet til oktober. Interesserede kan kontakte arrangørerne og høre mere.

FAQ opdateret - 10/07/2004

Vores FAQ er blevet opdateret med nogle mindre ændringer.

Kina-koncert bekræftet - 07/07/2004

Den længe omtalte Jarre-koncert i Kina er endelig bekræftet. Koncerten vil finde sted i forbindelse med Det Franske År i Beijing den 10. oktober 2004. Yderligere information vil blive tilføjet senere.

JUNI 2004
Nyt om Aero-albummet - 29/06/2004

Det forlyder, at det længe ventede opsamlingsalbum, Aero, udkommer d. 20. september i år. Aero skal efter planen udgives både som almindelig stereo-cd og som audio-dvd, og foruden gamle numre i nye versioner vil der være tre helt nye numre på albummet.
Jean Michel Jarre har planer om at holde en showcase i Salzburg i september i år for at lancere Aero. I den forbindelse vil der blive oprettet en såkaldt Aerozone-side på nettet. Læs mere på jarre.net.
Track-listen for det kommende Aero-album er tilsyneladende følgende: Aero Opening - Scene 1, Oxygene 2 - Scene 2, Aero - Scene 3 Equinoxe 8, Oxygene 4 - Scene 4, Souvenir of China - Scene 5, Aerology - Scene 6, Equinoxe 3 - Scene 7, Equinoxe 4 - Scene 8, Last Rendez-Vous - Scene 9, Zoolookologie - Scene 10, Aerozone - Scene 11, Magnetic Fields 1 - Scene 12, Chronologie 6, Rendez-Vous 4.

Ny artikel om remasterede cd'er - 12/06/2004

I en ny artikel ser vi på de remasterede Jarre-cd'er i forhold til originalerne. Er der vundet noget ved at skifte sine gamle cd'er ud? Læs mere i artikel-sektionen.

Bulgarien-koncert aflyst - 09/06/2004

Det forlyder, at den planlagte koncert med Jean Michel Jarre i Bulgarien er blevet aflyst. Der foreligger ikke, på nuværende tidspunkt, nærmere detaljer omkring årsagen bag.

Ny opsamlingspladeudkommet - 05/06/2004

Den tidligere omtalte opsamlingsplade, The Essential,er efter mange udskydelser udkommet - i hvert fald i England. Pladen
er udgivetaf Disques Dreyfus efter Jarres brud med selskabet, og han har derfor ikke haft indflydelse på indholdet eller det lettere uheldige titelvalg. Jarres egen opsamlingsplade, Aero, er i mellemtiden blevet udskudt til efteråret. Pladen er som nævnt udkommet i England, men er svær at finde. Vi har ikke kunnet få afgjort, om den er udkommet i Danmark, men man kan enten kigge på Amazon UK eller danske CDON for yderligere information. Tak til JarreUK for hjælp.

MAJ 2004
Busrejse til Bulgarien-koncert - 18/05/2004

Den norske Jarre-fanklub vil arrangere en busrejse til koncerten i Sofia. Bussen kører fra Oslo gennem Sverige, Danmark og Tyskland, og der vil være mulighed for at samle fans op undervejs. Priser, tider mv. afhænger af deltagerantallet, men interesserede opfordres til at kontakte Glenn Folkvord hurtigst muligt. Glenn og co. prøver også at arrangere en tur til den planlagte koncert i Kina, hvilket man også kan kontakte ham om.

Hjemmevideo - 17/05/2004

I forbindelse med det projekt Jean Michel Jarre påbegyndte i oktober 2003, hvor fans har kunnet sende billeder af ting i deres hverdag, som har relation til Jarres musik ledsaget af en forklarende tekst, beder Jarres management nu om, at fans desuden sender en video, hvorpå man blot skal gentage, hvad man indsendte i oktober 2003. Videoen kan indsendes i et hvilket som helst format, det være sig CD-rom, video-kasette eller andet til:

Aero Productions
8 Rue De Levis
75017 Paris
France

APRIL 2004
Nyt om koncerten i Bulgarien - 28/04/2004

Seneste nyt om koncerten er i følge novinite.com, at den er flyttet til Sofia og altså ikke længere har noget med Rumænien at gøre. Efter sigende vil den finde sted 2. juli på Bulgaria Square. Jarre skulle pt. være i området for at finde en lokal sanger, der kan deltage i koncerten.

MARTS 2004
Mulig Jarre-koncert på bro mellem Bulgarien og Rumænien - 10/03/2004

Ifølge Sofia Morning News er forberedelser til en Jean Michel Jarre-koncert i gang i forbindelse med Bulgariens og Rumæniens indtræden i NATO. Ifølge net-avisen planlægges en koncert på Danube-broen, som forbinder de to lande. Ifølge NATOs officielle hjemmeside indtræder de to lande i NATO sammen med 5 andre østeuropæiske lande senest inden næstkommende NATO-topmøde, som er planlagt til maj 2004. Endnu er ingen dato offentliggjort, men maj måned er en sandsynlighed. Nyheden skal dog tages med en del forbehold, idet den endnu ikke er bekræftet fra officielt hold.

FEBRUAR 2004
Deltagere til Kina-koncert - 09/02/2004

Hvis man planlægger at rejse til Kina i oktober for at se Jarre-koncerten, kan man traditionen tro indskrive sig i en database på jeanmicheljarre.net. Her kan man også få et overblik over, hvem der overvejer at tage afsted og fra hvilke lande.

JANUAR 2004
Jarre på Den Himmelske Freds Plads - 31/01/2004

Den franske avis Libération skriver i dag i to artikler, at der arbejdes på højtryk for, at den planlagte Jarre-koncert i Kina i forbindelse med ”Frankrigs år” skal finde sted på den berømte og gigantiske Himmelske Freds Plads. Den Himmelske Freds Plads regnes for at være den største offentlige plads i verden og har dannet rammen om flere historiske begivenheder, bl.a. studenteroprøret i 1989. Jarre har ikke selv udtalt sig, men den franske kulturminister har udtalt, at det er den plan, man arbejder hen imod. Artiklerne, som er på fransk, kan læses her og her.

Nyt blad om elektronisk musik - 25/01/2004

En gruppe hollændere, der tidligere har stået bag Klem magazine, vil fremover udgive et nyt, trykt blad for fans af "klassisk" elektronisk musik, dvs. Jarre, Tangerine Dream, Vangelis, Kraftwerk og lignende. E-dition, som bladet hedder, vil udkomme på engelsk (og hollandsk, hvis nogen skulle være interesseret) seks gange om året. Læs mere på bladets site.

Fanmøde i Spanien - 24/01/2004

Endnu et fanmøde er under opsejling. I slutningen af juli 2004 bliver det 7. spanske Rendez-Vous afholdt, denne gang i Sevilla. Der vil både være en udstilling og en koncert (dog ikke med Jarre selv!). Skulle der være danskere i området, kan de jo kigge forbi. Men alle fans opfordres af arrangørerne til at fremsende en kort video med sig selv, hvor man kan komme med en hilsen til deltagerne i fanmødet. Videoen vil så blive vist under koncerten. Yderligere information kan fås hos kontaktperson Angel Aramburu.

FAQ introduceret - 22/01/2004

Vi tilbyder nu en ny funktion på Magnetic Fields, nemlig en FAQ, hvor man kan få svar på en del mere og mindre obskure spørgsmål omkring Jean Michel Jarre, hans musik, koncerter og instrumenter. FAQ-knap findes i øverste højre hjørne, side om side med link til nyhedsarkivet.

Udskiftning i redaktionen - 22/01/2004

Fra og med det nye år har vi foretaget en udskiftning på Magnetic Fields-holdet; Abdi Hedayat har for tiden så travlt. at han har valgt at træde ud af redaktionen, hvorfor vi straks har sendt ny spiller på banen. Tag godt imod Christian Wulff-Nilsen.

Interview med Michel Granger - 12/01/2004

Kunstneren Michel Granger, som har malet covers til Jarre-albumene Oxygene, Equinoxe, Rendez-vous, Chronologie og Oxygene 7-13 gav søndag d. 18 januar et interview til den Jarre-baserede radio-kanal Radio Equinoxe, som drives af franske fans. Interviewet, som er på fransk, kan høres på Live365 , hvor der også er billeder. På siden findes også et interview med Francis Rimbert - ligeledes på fransk.

Jarre til Kina i oktober 2004 - 07/01/2004

Ifølge fransk presse var Jarre for nylig på officielt besøg i Kina med en delegation for den franske regering. Det forlyder, at Jarre og den kinesiske regering har diskuteret mulighederne for en åbningskoncert, som skal finde sted i forbindelse med festlighederne for ”Frankrigs år”, som løber fra oktober 2004 til juli 2005. Det forlyder endnu ikke, hvor koncerten eventuelt skal finde sted, men det drejer sig ifølge franske medier om enten Beijing eller Shanghai.
To nye opsamlingsalbum på trapperne og genudgivelser af gamle album - 07/01/2004

Jarres nye pladeselskab East West Records har planlagt udgivelsen af et nyt opsamlingsalbum, som får titlen Aero. Der er tale om helt nye versioner af gamle numre og et par enkelte helt nye. Jarre har brudt sit mangeårige samarbejde med det franske pladeselskab Disques Dreyfus, som stadig har rettighederne til originalversionerne af tidligere album. De benytter sig da også af lejligheden til, inden for kort tid, at udgive et opsamlingsalbum kaldet The Essential med gammelt materiale og vil ifølge jarre.net genudgive en lang række af de tidligere album i USA. Det forlyder ikke, hvorvidt der vil komme en form for undertitiel til The Essential, som således vil få det samme navn som to tidligere opsamlingsalbum.

Fanmøde i England - 07/01/2004

Hvis man tilfældigvis skulle være i England den 3. juli 2003, kan det anbefales at lægge vejen forbi Preston, Lancashire, hvor der vil blive afholdt Jarre-fanmøde. Her vil der naturligvis være mulighed for at møde andre Jarre-fans, og som en ekstra bonus vil der være koncert med det engelske Jarre-coverband Jarrelook. På denne hjemmeside kan man læse om fanmødet: og på denne side kan man læse om Jarrelook, der også tidligere har givet Jarre-koncerter i miniformat.