NYHEDER - ARKIV
DECEMBER 2003
Godt nytår - 31/12/2003

Magnetic Fields-redaktionen ønsker godt nytår. Vi vil være tilbage i det kommende år med nye opdateringer på siden.

NOVEMBER 2003
Ny Jarre mailingliste - 12/11/2003

Den gamle Jarre mailingliste Jarre.clic.net er lukket ned og blevet erstattet af en yahoo mailingliste, der p.t. har næsten 300 medlemmer. Her deles idéer, tanker og nyheder om Jarre og relaterede emner. Man kan enten tilmelde sig digest-versionen, hvor man modtager mails i én stor fil, eller separate mails-versionen ved at klikke på dette link eller sende en mail til Jean-Michel-Jarre-subscribe@yahoogroups.com

Alternativt findes der en mailingliste, som er oprettet af hollandske fans, som dog er på engelsk. Den kan man tilmelde sig ved at klikke på dette link og en yahoo liste for franske fans på fransk, som man kan tilmelde sig her.

Geometry Of Love anmeldt - 01/11/2003

Sektionen Anmeldelser er nu blevet opdateret, bl.a. med en anmeldelse af Jean Michel Jarres nye album Geometry Of Love.

OKTOBER 2003
Kraftwerk til Danmark - 29/10/2003

Gaffa har i dag annonceret, at Kraftwerk kommer til Danmark næste år. Gruppen følger deres nyeste cd, Tour de France Soundtracks, op med hele to koncerter i KB Hallen den 14. og 15. februar næste år. Billetsalget starter på mandag via Billetmaskinen og TDC-butikker. Kraftwerk har ikke spillet i Danmark siden de gav en i øvrigt glimrende koncert på Roskilde Festivalen i 1998.

Nyt om opsamlingsalbum - 25/10/2003

Ifølge jarre.net ser det nu ud til, at Jarres kommende opsamlingsalbum er udskudt til marts/april næste år. Albummet har arbejdstitlen Aero og skulle efter sigende indeholde tre nye numre. Vi videregiver nyheden med en del forbehold, da der har gået rygter om dette opsamlingsalbum i temmelig lang tid, men forhåbentlig bliver det til noget denne gang.

Pris til Maurice Jarre - 15/10/2003

Jean Michel Jarres far, Maurice, der i årtier har været en anerkendt filmkomponist med mere end 150 film på sit CV, har på en filmfestival i Belgien modtaget en fornem pris. 'The World Soundtrack Awards' blev uddelt under denne festival, og her fik Jarre senior en Lifetime Achievement Award for sin mangeårige indsats for filmkunsten, herunder musik til Lawrence of Arabia, Dr. Zhivago og Døde Poeters Klub. Læs mere her.

Fotos fra fans - 11/10/2003

Vi har modtaget en lidt usædvanlig email fra Cream, Jarres promotion-selskab. De vil gerne have Jarres fans til at sende et foto, der viser, hvad disse fans får ud af hans musik. I kan læse emailen her:
JEAN MICHEL JARRE FANS WORLDWIDE: WE NEED YOUR URGENT HELP FOR A RESEARCH PROJECT !
Please send 1 photo in the context of your daily life of your vision and/or emotion that you feel when you listen to Jean Michel’s music...accompanied by a phrase of what his music means to you, your age, occupation, and address.

Mail urgently to:
juliobigorno@wanadoo.fr and guillaume@valerie-vais.com.
Please also confirm that you waive all rights of reproduction for the eventual use of the photo in any context linked to Jean Michel Jarre’s name and his work.
Thank you very much !

Jarre i tv-program om piratkopiering - 11/10/2003

Jarre har været med i et fransk tv-program om piratkopiering og nedsættelse af skat på cd'er. Programmet vil blive vist på TV5 følgende dage:
Torsdag d. 16/10 kl. 02:21 CET - TV5 Europe
Torsdag d. 16/10 kl. 10:16 CET - TV5 Europe
Lørdag d. 18/10 kl. 04:28 CET - TV5 Europe

Endvidere er det muligt at se et kort indslag om Jarre i Bruxelles på Euronews eller her.

Jarre taler for lavere cd-afgifter - 07/10/2003

Jarre var i dag i Bruxelles sammen med andre kunstnere og repræsentanter for musikindustrien i et forsøg på at påvirke de europæiske politikere til at sætten skatten på Cd'er ned, og dermed forhåbentlig redde det frit faldende cd-salg. Ifølge Jarre er der tale om "en 'liv eller død'-situation" for musikindustrien. Jarre har længe været involveret i anti-pirat bølgen som talsmand for en gruppe kunstnere, der flere gange har indsamlet underskrifter og gjort andre tiltag for at dæmme op for den tiltagende piratkopiering. Det er således ikke første gang, Jarre er i Bruxelles for påvirke EU-politikerne. Han var allerede i Bruxelles i 2002 som talsmand for IFPI for at aflevere underskrifter fra snart sagt hele den etablerede musikverden og holde pressemøde om den stigende piratkopiering.

SEPTEMBER 2003
Geometry Of Love - 24/09/2003

Jean Michel Jarres nye album, Geometry Of Love, kan nu findes i danske butikker, til trods for vedholdende rygter om, at dette ikke skulle være tilfældet. En anmeldelse vil være at finde her på siden indenfor en overkommelig fremtid.

Et år siden Aero - og åbning af et nyt projekt: stamtræet - 07/09/2003

I dag er det præcis ét år siden, at en hel del af os henslæbte mange kolde og våde timer på Gl. Vraa Enge, før Jarre endelig blændede op for sin fantastiske koncert. For at fejre det søsætter vi i dag vores nye projekt - vores stamtræ over de musikere, Jarre har arbejdet sammen med. Her kan man læse mere om de musikere, Jarre har arbejdet sammen med, og man kan også læse om, hvad de i øvrigt har lavet af musik. Man kan komme ind i stamtræet på to måder. Ved at klikke sig ind i diskografien kan man læse mere om de enkelte albums og de kunstnere, der medvirker. Alternativt kan man gå ind i biografien og få en komplet liste over samtlige kunstnere og så udforske "træet" derfra.
Projektet er ikke færdigt, men de vigtigste musikere er på plads, og stamtræet vil løbende blive udvidet med mere information. På et senere tidspunkt vil der også blive tilføjet detaljeret information om de forskellige koncerter og de musikere, der har medvirket ved dem. God fornøjelse!

AUGUST 2003
Jean Michel Jarre fylder 55 - 24/08/2003

Og på selvsamme dag som Jean Michel Jarre fylder 55, fylder www.magneticfields.dk et år. Første version af sitet blev lagt op netop på Jarres fødselsdag, og herfra skal blot lyde tillykke.

JULI 2003
Nyt album - 22/07/2003

9. september sender Jarre et nyt album på gaden med titlen Geometry of Love. Pladen har ikke noget at gøre med det tidligere omtalte opsamlingsalbum. Pladen er specielt komponeret til natklubben The VIP Room i Paris og indeholder otte nye numre. Stilen skulle være lounge, dvs. hovedsageligt tilbagelænet. Selv om musikken er komponeret til en natklub, er der tilsyneladende tale om en kommerciel udgivelse og altså ikke et promo-album a la Interior Music, som Jarre komponerede for B&O.

Det vides ikke, om pladen skal ses som en hyldest til kvinden, men som det fremgår af jarre.net's reportage fra den pre-release-fest, der blev holdt 10. juli, bliver coveret et digitaliseret billede af Jarres kæreste, Isabelle Adjani. Jarre benyttede desuden festen til at tage billeder af forskellige forhåndenværende kvinder - disse billeder skal laves til en slags collage, der kommer på indersiden af coveret.

Jarre skifter pladeselskab - 21/07/2003

Ved Aero-pressemødet på Gl. Vraa Slot 3. september sidste år nævnte Jarre, at han lå i forhandlinger med Warner om at udgive sine plader hos dem. Via sin officielle side, jarre.net, har Jarre nu bekræftet, at han skifter til Warner.

Kraftwerk-album udskudt til august - 21/07/2003

Det tidligere omtalte Kraftwerk-album, Tour de France Soundtracks, er udskudt til 4. august. På den officielle hjemmeside kan man se titlerne på de 12 numre på pladen og se videoen til singleudspillet.

JUNI 2003
Nyt gammelt Jean Michel Jarre album - 26/06/2003

Det forlyder nu fra det offcielle website jarre.net, at et nyt Jean Michel Jarre-album skulle være på vej til september. Nyt skal dog tages med forbehold, for der er tale om et opsamlingsalbum, om end det siges, at det vil indeholde genindspilninger af de kendte hits, såvel som en smule decideret nyt materiale. Hele herligheden skal, ikke overraskende, udsendes i forbindelse med skifte til nyt pladeselskab.

Nyt Kraftwerk-album i juli - 20/06/03

Dette er strengt taget ikke en Jarre-nyhed, men sandsynligvis har den interesse for en masse Jarre-fans alligevel. Den legendariske tyske gruppe Kraftwerk udsender 7. juli en ny single, Tour de France 03, som 21. juli følges op af et nyt album med titlen Tour de France Soundtracks. Det skulle angiveligt være en hyldest til cykelløbet, der har 100 års jubilæum i år. Det er godt nyt for de mange Kraftwerk-fans, der ikke har fået et reelt studiealbum siden Electric Café i 1986. Læs evt. mere på Gaffa.

MAJ 2003
Aero-rapport online - 13/05/2003

For nylig udkom Aalborg politis rapport ovenpå Aero-koncerten. Den gør rede for, hvem der eventuelt måtte have skylden for de kaotiske tilstande omkring koncerten. Betazehn har været så venlig at lægge rapporten online på sin hjemmeside.

La Defense-DVD annulleret - 13/05/2003

Det britiske selskab Quantum Leap annullerede i går den planlagte udgivelse af den tidligere omtalte La Defense-DVD. Det er problemer med rettighederne, der har stoppet DVD'en. I følge Jarres produktionsselskab er det meningen, at koncerten senere skal udkomme - og denne gang med 5.1-lyd.

DVD-udgivelse af Qui veut devenir une Star i Europa -12/05/2003

Filmen Qui veut devenir une Star, som Jean-Michel Jarre komponerede soundtracket til i 2001, udkom i april måned i Japan og udgives nu også i Frankrig. Den franske version har ekstra bonusmateriale, som dog ikke har noget med soundtracket at gøre. På jarre.net kan man både se en trailer fra filmen og høre en lille del af musikken.
Udgivelsen i Frankrig er sat til denne sommer. Hvorvidt filmen vil blive udgivet i andre europæiske lande og om det vil være muligt at bestille eksemplarer hjem fra Frankrig, vides endnu ikke. Men mon ikke dette skulle kunne lade sig gøre? Vi vil naturligvis informere, så snart vi får nærmere oplysninger om udgivelsesdato, pris og bestillingsmuligheder.

APRIL 2003
Fanmøder - 30/04/2003

Der er i de følgende måneder planlagt to fanmøder for Jean Michel Jarre fans. Det første finder sted mandag den 12. maj kl. 15 på Cochs Pensjonat, Parkveien 23 og 25 i Oslo. Det andet finder sted i Danmark, lørdag d. 28 juni kl. 14 i Blokhus Lys, ved Blokhus/Hune. Der er planer om at drage mod Gl. Vrå Enge og der vil være mulighed for at spise ved mødestedet.

Mere om La Defense-DVD'en - 25/04/2003

Vi har kontaktet engelske Quantum Leap, der distribuerer La Defense-DVD'en, for at få yderligere information. Det bliver i det store hele den samme udgave som den, der tidligere har været ude på VHS. Koncerten varede i omegnen af to timer, mens videoen kun varer 75 minutter. Quantum melder desuden, at de ikke har haft mulighed for at lave en større remastering af billedsiden. Lyden bliver ikke mixet til 5.1-surround, og ekstramaterialet ser også noget begrænset ud: diskografier og en biografi.

Alt i alt må man konstatere, at selv om udgivelsen da er godt nyt for dem, der ikke nåede at købe VHS-udgaven, må det siges at være noget af en skuffelse, at der angiveligt ikke bliver gjort mere ud af DVD'en, og at mediets muligheder ikke udnyttes bedre. La Defense står for mange stadig som en af Jarres mest vellykkede koncerter, og vi må håbe, at den en dag kommer i en mere omfattende version.

La Defense udgives på DVD - 24/04/2003

Jean Michel Jarres legendariske koncert i Paris-kvarteret La Defense udkommer nu på DVD. Koncerten, som har navnet Paris - La Defense - A city in concert, kan fra d. 26. maj købes via følgende link: http://www.playserver4.com/play247.asp?page=title&r=R2&title=116889

Angående Aero-udgivelser - 17/04/2003

Vi får stadig mange henvendelser vedrørende udgivelsen af Aero-koncerten. Der er desværre stadig intet nyt om nogen officielle udgivelser, hverken på DVD eller cd. Vi skal selvfølgelig nok informere jer, hvis der sker noget nyt på den front.

Mere om Jarre til HCA 2005 - 03/04/2003

Ifølge Fyns Stiftstidende er Jean-Michel Jarre, sammen med Steffen Brandt fra rock-gruppen TV2 og den daglige leder på spillestedet Rytmeposten, i udvalget for rytmisk musik til HCA 2005. De skal vurdere og evaluere ansøgninger og tilbud, der indebærer rytmisk og musik, der ikke er klassisk, som indsendes fra nær og fjern. Jarre, som ifølge avisen for øjeblikket er i Moskva, kan ikke deltage i udvalgets kommende møde, men de har allerede kommunikeret via e-mail og telefon. Kilder omkring arrangør-gruppen skulle øjensynligt have meldt ud, at en Jarre-koncert kunne komme på tale, men intet er endnu bekræftet. Men som nævnt skulle det dog være sikkert, at Jarre gerne stiller sig til rådighed. I 1988 var en Jarre-koncert på tale til at fejre Odense bys 1000 års jubilæum, men pengene kunne ikke rejses og det endte med et TV-show med Tommy Steele. Læs mere på avisens hjemmeside.

Jean Michel Jarre til HCA 2005? - 03/04/2003

Jean Michel Jarre sidder i det kunstneriske råd, der arbejder med H. C. Andersen 2005-arrangementet og det oplyses, at 'bliver han spurgt, og kan økonomien skaffes, så siger han ikke nej'. Der er altså en vis chance for, at franskmanden igen vil gæste Danmark med en spektakulær koncert.

MARTS 2003
AERO-udsendelse indstillet til pris - 04/03/2003

TV2s transmission af Jean Michel Jarres AERO-koncert er, sammen med to andre TV2-programmer, indstillet til en pris. Det drejer sig om de prestigefyldte Guld- og Sølvroser i den schweiziske by Montreux.

 

Priserne uddeles den 18. maj.

FEBRUAR 2003
Les Granges Brulees genudgives - 23/02/2003

I anledning af tredive års jubilæum, udsendes soundtracket til Jean Chapots film, Les Granges Brulees, d. 3. marts, i Frankrig, Belgien, Holland og Schweiz. Hele soundtracket er komponeret af Jean Michel Jarre og har før været at finde på vinyl samt diverse mindre officielle cd-udgivelser, men nu udsendes musikken altså officielt også på cd. Det er muligt at forudbestille albummet fra http://www.amazon.fr, og det er ligeledes muligt, at læse anmeldelse af albummet i vores anmeldelser-sektion.

JANUAR 2003
Opsummering af webchat - 23/01/2003

I løbet af webchat'en den 16. kom Jarre ind på en række planer for 2003, hvoraf nogle af de vigtigste er følgende:
Han vil gerne genudgive sine koncerter på dvd og vil i den forbindelse gerne lave 5.1-mix af lyden. Vi kan formentlig forvente et nyt studiealbum i år. Der er muligvis planer om en international turné i slutningen af året; turen vil bl.a. gå til Storbrittanien, hvor Millennium Stadium i Cardiff, Wales, er på tale. Det tidligere omtalte projekt i forbindelse med H. C. Andersen-jubilæet i 2005 blev ligeledes nævnt igen. Endelig kom Jarre ind på nogle af sine præ-Oxygene-udgivelser, herunder La Cage, Aor og Deserted Palace, der måske vil udkomme som et bokssæt på et senere tidspunkt.

Mere om Webchat'en - 11/01/2003

Chat'en er nu fastlagt til at foregå torsdag den 16 januar kl. 18.00. Det er allerede nu muligt på forhånd at stille spørgsmål på SFR's site. Det fremgår dog ikke, om det kun vil foregå på fransk.

Jean Michel Jarre Webchat - 08/01/2003

Den franske telecom udbyder, SFR præsenterer webchat med Jean Michel Jarre. Datoen ligger endnu ikke helt fast men bliver formentlig enten tirsdag d. 14. januar eller torsdag d. 16. januar. Tidspunktet skulle dog være sat til kl. 18:00.

Ingen koncert i Skt. Petersborg - 08/01/2003

Jean Michel Jarres planlagte koncert i Skt. Petersborg i forbindelse med byens jubilæum i maj er desværre blevet aflyst. Nærmere årsager kendes ikke.

Projekt i Sahara- 05/01/2003

Ifølge den algeriske internet-avis lexpressiondz.com planlægges der et show i 2003 à la Zermatt eller The Lost City (se koncert-sektionen for flere informationer) i Hoggar i den algeriske del af Sahara-ørkenen. Showet, som organiseres af Fondation Déserts du Monde (Verdensørkenorganisationen), skal være en del af en større begivenhed med flere internationale kunstnere og arrangeres for at bekæmpe ørkendannelse samt fattigdom og sult i verdens ørkenområder.

 

Der er altså ikke tale om en koncert i vanlig Jean Michel Jarre stil, men nærmere om et lyd- og lysshow, hvor kunstneren sandsynligvis ikke selv er til stede på en scene. Der er stadig blot tale om et projekt og der har endnu ikke været nogle officielle udmeldinger fra Jean Michel Jarres team.

 

Læs mere på fransk på følgende side: http://www.lexpressiondz.com/