NYHEDER - ARKIV
DECEMBER 2007
Godt nytår - 31/12/2007

Som altid vil vi her fra Magnetic Fields' redaktionen ønske alle vore besøgende et godt nytår. Meget tyder på, at det bliver til en turné med analoge synthesizere i det kommende år, og det er da værd at se frem til.

Koncertklip og -anmeldelse i JP - 17/12/2007

På Jyllandspostens hjemmeside kan man finde adskillige klip fra Jarres koncert 13. december i Paris. Du kan se og høre Oxygene 2, 4, 6, 12 og Variation 3. JP har desuden anmeldt samme koncert, og anmeldelsen kan læses her.

Anmeldelse af Oxygene - 05/12/2007

Vi har anmeldt det nye Oxygene-album. Du finder anmeldelsen af de forskellige udgaver her.

NOVEMBER 2007
Masser af klassiske synths til koncerter i Paris - 21/11/2007

I forbindelse med sine kommende ti koncerter på Théâtre Marigny er Jarre kommet med en pressemeddelelse, hvor han bl.a. udtaler: "I've composed Oxygene on extraordinary instruments, part of electronic music mythology, as Stradivarius was for classical music or Fender Telecaster was for rock music. These legendary instruments are truly amazing and not at all known to the general public. The synthesizers are all analogue, and to perform a full live concert, with no digital tools, will give a nice edge to the performance and ensure that each night is a different experience. I wanted to perform Oxygene in the intimacy of Théâtre Marigny - an opportunity to be closer to the audience - the music itself, and the staging I have imagined, lend themselves to this special project."

Til koncerterne vil Jarre og hans tre musikere spille på mere end 50 analoge synthesizere.

Interview på Al-Jazeera - 17/11/2007

I et interview i går i Al Jazeera-programmet "Frost over the world" talte Jean Michel Jarre om genindspilningen af Oxygene og et uddrag af den nært forestående udgivelse "Oxygene - Live in your living room" blev vist. Desuden blev det afsløret, at Jarre har planer om at udgive et nyt studiealbum i 2008. Interviewet kan ses her.

Album udskudt en uge - 17/11/2007

Det kommende Oxygene-album er blevet udskudt en uge, så det nu kommer på gaden 3. december.

Billetsalg og nye datoer i Paris - 15/11/2007

Der er nu sat billetter til salg til koncerterne på Théâtre Marigny. Der er desuden tilføjet yderligere dage, så der nu er koncerter den 12.-15., 18.-22. samt 26. december. Billetterne kan købes her.

Konkurrence - vindere af det nye Oxygenealbum!- 10/11/2007

Vi har trukket fem vindere af et Limited Edition-eksemplar af det ny Oxygene-album. Se om du har vundet her.

Jyllandsposten kan berette, at Jarre overvejer at føre sin Oxygene-turné forbi København næste år, gerne til Operaen. Turnéen er stadig i støbeskeen, og der er så vidt vi er orienteret ikke nogen endegyldige planer endnu. Men vi krydser fingre!

Koncerter i Paris? - 08/11/2007

Der arbejdes pt. på, at Jarre skal fremføre Oxygene live i Paris, nærmere bestemt på Théâtre Marigny, i dagene 12.-15. december. Vi forventer en endelig afklaring i starten af næste uge.

Nye anmeldelser - 01/11/2007

De nye album med Client, Vive La Fete, koncertaktuelle VNV Nation og Erdem Helvacioglu er tilføjet til Nye Horisonter-sektionen

OKTOBER 2007
Oxygene-turné? - 29/10/2007

Claude Samard, som har samarbejdet med Jarre i flere år, skriver på sin MySpace-side, at "we're now working on an "Oxygene tour", based on a live performance of the Oxygene album, entirely performed on vintage analog gear". Det er det første, vi har hørt om en sådan turné, men skal selvfølgelig nok holde jer opdateret, hvis der kommer yderligere information.

Jarre-promo - 25/10/2007

EMI har sendt os et videoklip som promotion for det kommende Oxygene-album. Klippet (i QuickTime-format) kan ses her.

Oxygene i jubilæumsudgave #2 - 23/10/2007

Jarre er som bekendt raget uklar med sit gamle pladeselskab, Disques Dreyfus, der dog ikke forsømmer anledningen til også at markere Oxygenes jubilæum. Dreyfus' udspil hedder The Complete Oxygene og er en boks med tre cd'er: de to oprindelige Oxygene-album plus en bonus-cd med titlen Re-Oxygene. Bonus-cd'en indeholder hidtil uudgivede Oxygene-remixes, men remixerne må siges at være gamle travere i Oxygene-sammenhæng, idet der er tale om navne som Sash!, DJ Dado og Apollo 440.
The Complete Oxygene er på gaden 12. november.

Oxygene i jubilæumsudgave #1 - 23/10/2007

Aero Productions og EMI har nu bekræftet, at der kommer en ny udgave af Oxygene på markedet den 26. november. Anledningen er såvel Jarres skift fra Warner til EMI som 30-årsjubilæet for Jarres gennembrudsalbum (der ret beset udkom i 1976, men først blev en millionsælger på det internationale marked i 1977).
Som vi kunne rapportere for nylig, spillede Jarre hele Oxygene-albummet live i sidste måned, og anledningen var altså optagelsen af det nye album, "OXYGENE Live in your living room". Jarre har gravet sine gamle synthesizere frem og allieret sig med Claude Samard, Francis Rimbert og Dominique Perrier til liveindspilningen - det er første samarbejde med Perrier i ti år.

Albummet er blevet optaget i HD-kvalitet og udgives ifølge EMI i hele tre forskellige udgaver: en cd, en cd+dvd og endelig en Limited Edition med cd og dvd med 3D-video. På sidstnævnte dvd består billedsiden af en stereoskopisk 3D-optagelse af koncerten. Det er tale om en ny teknik, der skulle give en bedre 3D-oplevelse end man før har set. Der medfølger to sæt 3D-briller. Begge dvd'er vil have alm. PCM stereo samt 5.1-lyd.

Et album som Oxygene har potentiale til virkelig at folde sig ud i 5.1, og her på redaktionen er vi spændte på at høre det endelige resultat.

SEPTEMBER 2007
Nye Jarre-videoer på nettet - 27/09/2007

I sidste uge fremførte Jarre Oxygene samt en lydsekvens, der muligvis er en del af et nyt nummer. Uddrag af begivenheden kan ses via følgende links: Del 1 - Del 2 - Del 3 - Del 4 - Del 5 - Del 6 - Del 7

Yderligere information kan findes her.

AUGUST 2007

Jean Michel Jarre fylder 59 i dag - 24/08/2007

Tiden går, som man siger - den franske elektron-pioner kan i dag fejre sin 59-års fødselsdag. Vi opfordrer til, at man finder fyrværkeri og laserstråler frem i de små hjem og fejrer begivenheden på behørlig vis.

Refusion af Powerstock-billetter - 13/08/2007

En række folk har endnu ikke fået deres penge tilbage for deres billetter til Powerstock-festivalen. Concept Manager for festivalen, Cesare Massimo, er kommet med følgende meddelelse via JarreUK:

"All Jarre Fans who purchased tickets using TicketOne and Etes should have been refunded automatically.

Originally we thought that this was also the case for all purchases made using PayPal, but now understand that this is not so.
We are currently liasing with PayPal to arrange the most efficient means of refunding each Jarre Fan and hope to know more early next week.
Please bear with us and we will give you an update very soon.

Cesare Massimo Concept Manager Powerstock Festival"

Der skulle således være nyt om tilbagebetalingen for PayPal-købere i starten af næste uge. Arrangørerne kan kontaktes via festivalens hjemmeside.

JULI 2007
Jarrekoncert aflyst - 23/07/2007

Jarres management har nu desværre bekræftet, at hans koncert til Powerstock-festivalen er aflyst. Duncan Walls fra JarreUK har været i kontakt med såvel Jarres hold som Powerstock-arrangørerne. Aflysningen grunder i kontrakt-problemer, men der er pt. ingen klarhed over, hvad den præcise årsag er. I følge Powerstocks hjemmeside vil man snart gå i gang med at refundere billetter. Der er tilsyneladende ingen erstatningskoncerter den 26., hvorfor festivalen atter er reduceret til at vare to dage.

JUNI 2007
Mere information om Powerstock - 13/06/2007

Ifølge de foreløbige meldinger fra Jarres management vil Jarres koncert til Powerstock vare ca. 90 minutter. Der er tilsyneladende tale om en koncert i fuld skala, med lyseffekter og alt hvad der hører sig til.

Jarre på Powerstock 26. juli - 12/06/2007

Efter at have udskudt annonceringen af programmet til Powerstock adskillige gange har folkene bag festivalen endelig løftet sløret lidt. Jean Michel Jarre er nu sat til at spille 26. juli. Det må siges at være lettere overraskende, idet festivalen hele tiden har været annonceret til foregå den 27. og 28. juli. Ud over Jarre er de mest kendte navne pt. Moby og de voldsomt hypede Klaxons, der også spiller på årets Roskildefestival. Begge er sat til at lave et dj-set.

 

Billetter til den 26. koster 45 Euro, mens en tredages billet koster 100 Euro.

MAJ 2007
Jarre på fransk TV5 - 25/05/2007

Mens vi stadig venter på nyt om Powerstock-festivalen, kan vi melde, at Jarre optræder i programmet "Tenue de soirée" i morgen, den 26., kl. 21 på TV5.

APRIL 2007
Video fra showcase i Paris - 19/04/2007

Jarres dj-set søndag den 15. april på natklubben Le Queen i Paris kan nu ses på en privatoptaget video her. Der blev spillet upbeat trance-versioner af Teo & Tea, Vintage og igen Teo & Tea.

Jean Michel Jarre på Powerstock Festival i juli - 16/04/2007

I samarbejde med Unesco vil Jarre optræde på Powerstock-festivalen (powerstock.org) i det sydvestlige Italien (Salerno-provinsen) den 27.-28. juli. Festivalen præsenterer elektronisk musik og er med hovedfokus på alternativ energi. Det lader til, at koncerten igen skal foregå mellem vindmøller, men at dette arrangement dog synes at være støttet af større organisationer og noget mere professionelt. Se Jarres kommentar her og lidt om festivalen her. Fredag den 20. april vil der bl.a. på ovenstående links komme mere information om flere deltagende musikere.

Kort optræden på Le Queen - 10/04/2007

For de, der har overvejet at købe billetter til Paris i denne uge for at se Jarre, er det måske værd at genoverveje. Jarres management har bekræftet en kort optræden på ca. 15 min på Le Queen kl ca. 0200 natten mellem den 15. og 16. april, hvor Jarre spiller 2-3 numre. Der er således tale om et yderst sparsomt arrangement.

Le Queen-optræden bekræftet - 04/04/2007

Det er nu bekræftet af Le Queen-natklubben på Champs Elysees, at Jarre spiller den 15. april efter midnat. Der er åben adgang, hvis man betaler 15 euro.

Nye koncertplaner - 02/04/2007

Til det franske magasin Tv Grandes Chaines har Jarre udtalt, at en amerikansk tv-kanal har bedt ham om at holde fem koncerter på symbolske steder rundt omkring i verden. Den første skal koncert skal tilsyneladende være i Central Park i New York, den næste i Kyoto i Japan og resten ligger endnu ikke fast. Vi vender tilbage, når der er mere konkret information.

MARTS 2007
Teo & Tea anmeldt - 30/03/2007

Vi har tilføjet en anmeldelse af det nye album til vores anmeldelsessektion. Læs mere her.

Video fra Showcase - 30/03/2007

Hele Showcase'n kan nu ses online, i tre dele: del 1, del 2 og del 3.

Reportage fra Showcase i Alfacams studie - 28/03/2007

Vores udsendte Signe har sendt følgende billede fra Alfacams studie og kommenterer at fans så langt væk som Bulgarien mødte op uden for Antwerpen.
Showcase'n blev selvfølgeligt optaget af Alfacam og kan ses i aften onsdag kl 20.00 på MetroFrance website
En multi sproglig webchat fulgte efter Showcase'n.

Forum åbnet! - 27/03/2007

Vi har benyttet det nye album som anledning til at åbne et forum, så der nu er mulighed for at debattere med andre fans her på Magnetic Fields. Vi håber, at mange af jer vil deltage i debatten. Det skal understreges, at forummet ikke kun handler om Jarre, men også om anden elektronisk musik.

 

Vi har valgt at lave et forum på dansk (og norsk og svensk), da der allerede findes adskillige fora på engelsk. Med mindre, at der mod forventning er overvældende interesse for en engelsk udgave, vil vi holde os til de nordiske sprog.
God debat! Du finder forummet her.

Send et spørgsmål på video til Jarre - 25/03/2007

På hjemmsiden wat.tv kan man sende et videospørgsmål til Jean Michel Jarre. Han vil svare på de mest originale og skæggeste spørgsmål og vinderen får en "special edition" af det nye album Téo & Téa.

 

denne hjemmeside kan man se videoklip fra tilblivelsen af det nye album og finde nye billeder af Jarre taget i forbindelse med udgivelsen af Téo & Téa.

Téa & Téa Showcases - 25/03/2007

Jarre er for øjeblikket på promotion tour for sit nye album og efter at have lagt turen om Madrid, hvor et par spanske fans var så heldige at få et 20 minutters interview (se interviewet på Fairlight Jarre - her fortæller Jarre om det nye album og sine op- og nedture) tager han videre til andre europæiske lande.

 

Den 28. marts afholdes en privat showcase i Alfacams studier i Lint, Belgien. Showcase'n transmitteres direkte til pladebutikkerrundt i Europa og vil også blive vist på live webcast på nettet - et link vil være at finde på denne side snarest. Magnetic Fields' udsendte, Signe, vil være på stedet forklædt som Téa sammen med fans fra hele Europa.

 

Det forlyder endvidere, at Jarre planlægger en VIP Showcase den 10. eller 15. april på den berømte Le Queen natklub på Champs Élysées i Paris - datoen er stadig usikker, men så snart vi har mere præcis informatio, vil den være tilgængelig her på sitet. Magnetic Fields håber ligeledes at kunne rapportere derfra.

Nyt album-site - 21/03/2007

Indtil videre har det nye album kun været officielt repræsenteret på nettet via to YouTube-sider. Nu har Warner åbnet et egentligt site for albummet, teo-tea.com. I skrivende stund indeholder sitet hovedsageligt en biografi og en konkurrence, men der vil muligvis komme mere indhold hen ad vejen.

Deltag i showcase for det nye album - 21/03/2007

I anledningen af det nye album, Teo & Tea, afholder Jarre en showcase i Anvers, der ligger i nærheden af Antwerpen i Belgien, den 28. marts. JarreUK afholder en konkurrence, hvor man kan vinde adgangsbilletter til showcase'n - billetterne til Belgien er for egen regning. Bemærk, at konkurrencen er sat op med kort varsel og slutter i dag.

Album kan forudbestilles i to versioner - 15/03/2007

Adskillige online-butikker, herunder Play, Cd-Wow! og Amazon UK har nu to versioner af Teo & Tea til salg. Den ene er en standard cd, mens den anden indeholder cd og dvd. Dvd'en indeholder albummet i 5.1-mix, tilsyneladende med et DTS-spor, men sandsynligvis også med et Dolby-spor.

FEBRUAR 2007
Nyt studiealbum: TÉO & TÉA - 22/02/2007

Der har længe cirkuleret rygter om et nyt studiealbum samt klip på bl.a. YouTube af en kommende musikvideo. Det er nu endelig officielt meddelt, at Jean Michel Jarres nye album, kaldet TÉO & TÉA, udgives i Europa d. 26. marts i år.

 

Tracklisten for det nye album er som følger:

 

[01] FRESH NEWS
[02] TÉO & TÉA Remix
[03] BEAUTIFUL AGONY
[04] TOUCH TO REMEMBER
[05] TWISTO
[06] PARTNERS IN CRIME 1
[07] PARTNERS IN CRIME 2
[08] CHATTERBOX
[09] IN THE MOOD FOR OXY
[10] ESCAPE
[11] VINTAGE
[12] M.R.
[13] TÉO & TÉA - 4:00AM
(Kilde: www.jarreuk.com)

 

Aero Productions har desuden informeret os om, at cyber-medlemmerne af Jarres projekt med navnet Téo og Téa har oprettet hver deres Myspace-profil, hvor man kan høre uddrag fra singlen, se hele videoen eller tilføje Téo og Téa til sin Myspace venne-liste. Nedenfor er coveret til singlen samt de to personer:

 

Teo & Tea single

 

Video-klippet forventes at blive vist snart i tv-reklamer som del af den europæiske markedsføring.

Bog om Merzouga-koncert til marts - 21/02/2007

Den 23. marts udkommer en ny bog om den nylige koncert i Marokko. Bogen med titlen Jean Michel Jarre - The Making of Water for Life er udarbejdet i samarbejde med Jarres management og inkluderer interviews med samtlige nøglepersoner involveret i koncerten - herunder Jarre selv, Francis Rimbert, koncertproducer Alain Bilowus og mange andre medlemmer af holdet bag koncerten.

Magnetic Fields' egen Signe Zacchi er medredaktør på den fyldigt illustrerede bog, der udkommer i begrænset oplag og indeholder 164 sider med fotos samt koncept- og tekniske tegninger. Den vejledende pris er £32.99, men indtil 16. marts kan man få £3,99 i rabat ved at skrive koden JARREFAN når man skal betale. Der er mere info på den officielle side.

JANUAR 2007
Nyt webbaseret Jarre magasin - 26/01/2007

Gamle fans vil nikke genkendende til det legendariske Conductor of the Masses-magasin - et seriøst blad om Jean Michel Jarre og det officielle Jarre-magasin i 90'erne. Et nyt magasin i samme ånd kommer om få uger online i pdf-format på hjemmesiden aero-magazine.com. Første nummer handler om koncerten i Merzouga, Marokko. Bladet bliver på omkring 80 sider med ”behind the scenes”-information, interviews med alle de forskellige involverede i projektet og en masse flotte billeder.

OPDATERING 17/02/2007: Udgivelsesplanerne for magasinet er ændret. Ny information vil følge i løbet af kort tid.

Dato på det nye studiealbum - 14/01/2007

Ifølge den engelske fanside JarreUK har Jarre nu færdiggjort det nye studiealbum, som efter planen udkommer d. 26. marts i år. Albummet består af 13 numre, hvoraf to vil blive udgivet som singler inden for få uger.

Joachim Garraud som mixer på Jarres nye album - 01/01/2007

2007 er kun lige begyndt, og den første Jarre-nyhed er allerede dukket op. Den franske dj, producer, komponist og remixer Joachim Garraud arbejder sammen med Jarre på det kommende album. Det afslører han i en podcast, som for de franskkyndige kan ses på pointblog.com. Garraud har tidligere arbejdet sammen med Jarre på albummene Metamorphoses, Geometry of Love og Aero. For mere information om Joachim Garraud kan man konsultere hans hjemmeside.